Actuele mededelingen

Hier staan de actuele mededelingen. Of het nu gaat om een wijziging, een melding van openingstijden of vakantiesluiting, kijk altijd even op deze pagina of u geen belangrijke mededelingen mist!

Tracey Rowledge

Tot onze zeer grote spijt kan de masterclass gold tooling on a leather binding niet doorgaan door een akelige ziekte van Tracey. We wensen haar uiteraard in de eerste plaats een goed herstel. Natuurlijk blijven we met haar in overleg over een latere datum voor het geven van deze masterclass, maar vooralsnog blijft dat nog onzeker.
We houden de deelnemers zo goed mogelijk op de hoogte en we werken aan de best haalbare oplossing.

Ook de lezing zal hierdoor niet door kunnen gaan. In navolging van de berichtgeving over de workshop/masterclass zullen we uiteraard ook hierover berichten.

Sluitingen in april/mei

Van maandag 24 april tot en met maandag 1 mei is de binderij gesloten.

Ook van maandag 15 mei tot en met maandag 22 mei is Boekbinderij Papyrus gesloten.

Lezing Tracey Rowledge

Presentatie ‘Bookbinding, gold tooling and book art | the story of Tracey Rowledge’
 
Tracey Rowledge komt naar Nederland en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! In mei geeft de Engelse boekbinder Tracey Rowledge een masterclass Gold tooling on a leather binding bij boekbinderij Papyrus in Leiden en…
 
Op zaterdagavond 20 mei organiseert de Stichting Handboekbinden een avondlezing waar u van Tracey zelf meer kunt horen over haar bijzondere werk en haar unieke methode van het stempelen van goud op leer (en papier). 
De lezing zal in het Engels worden gegeven. Er zijn slecht 55 plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang! Meer info op onze website: https://stichting-handboekbinden.eu
 
Locatie: Sijthoff Cultuurzaal | Doezastraat 1b | 2311 GZ Leiden
 
Aanvang lezing: 20.00 | Kosten: € 15,00 p.p. inclusief koffie/thee vooraf.
 
Kijk ook op Facebook

Workshop wordt Leerzame Zaterdag

Sinds een tijd hanteerden we Workshops en Leerzame Zaterdagen. We hebben echter besloten om dit onderscheid te laten vallen en alle workshops Leerzame Zaterdag te noemen. Het is een aanduiding die verwijst naar een leerzame dag, maar een die in een ontspannen en ongedwongen sfeer plaatsvindt. Het is een naam, hetgeen betekent dat een Leerzame <Andere Weekdag> ook Leerzame Zaterdag zal heten.

Zomer driedaagse 'Transformatie'

Een driedaagse zomerworkshop, waarin drukken, vouwen en dozen maken aan de orde komen.

Lees hier meer over deze uitdagende workshop.

Workshop vroeg-papieren band en sierpapier maken

Deze workshop wordt bewaard voor najaar 2023. De exacte data volgen.