Papyrus Private Press

In Boekbinderij Papyrus is ook Papyrus Private Press gehuisvest. Het is een drukpers met een bijzondere historie op een bijzondere manier verkregen en gerestaureerd en nu een bijzonder exemplaar in de margedrukkerswereld. Hierop worden uiteenlopende drukwerken gemaakt met loden en houten letter, met houten ornamenten en polymeer cliché’s. Deze drukwerken kunnen private press uitgaven (eigen beheer) zijn of in opdracht. Drukker is Bert Rigters.
Papyrus Private Press verzorgt (bibliofiele) uitgaven in zeer kleine oplagen met name in het poëzie genre, maar ook posters en ander drukwerk zijn mogelijk.
Werk in opdracht  en werk in eigen beheer, het behoort alles tot de mogelijkheden van de drukkerij,
Daarnaast verzorg ik graag projecten in de vorm van workshops, waarbij we met een kleine groep (max. 4 deelnemers) een drukwerk maken, waar we gezamenlijk het thema, het ontwerp en uitvoering bepalen. Dit alles binnen de mogelijkheden van de boekdruk/hoogdruk met de beschikbare materialen.
Papyrus Private Press stelt zich ook graag open voor samenwerkingsprojecten en wil kennis graag delen.

Papayrus Private Press kan ook boekontwerp en -opmaak langs digitale weg verzorgen. We maken afspraken over de specificaties van het boek, zoals formaat, aantal pagina’s, wel of geen illustraties en meer. Na goedkeuring van de (digitale) proef, wordt dan een pdf geleverd die voldoet aan de wensen van uw printer/drukker.

Geen berichten gevonden!