Aanbod op zaterdag

Workshops

Op zaterdagen worden regelmatig workshops gegeven met wisselende thema’s. Het is bij uitstek de gelegenheid om eens in een bepaald onderwerp te duiken. Zo zijn we al een tijdje onderweg met een serie VOUWEN van boekomslagen, een lijmloze constructie. Diverse Koptische bindwijzen zijn aan bod gekomen, evenals het maken van dozen, enkelkaternbindingen, allerlei grappige, kleine boekjes en driegen, een geweldige naaitechniek. Daarnaast zijn we erg blij met diverse gastdocenten uit het buitenland die bij ons workshops geven. Wij horen het graag wanneer u een bepaald onderwerp op de agenda zou willen zien. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

AANMELDFORMULIER

Rooster

ROOSTER 2019/2020

 

Ons aanbod

Meer informatie over de opleiding en cursussen:

De Papieren Band deel 2

Za 5 oktober – Wilma van Driel – In deze aflevering vervolgen we het maken van modellen vanaf de 16e eeuw. Bovendien gaan we aan de slag met het maken van het sierpapier voor de omslagen naar oude voorbeelden. Ook te volgen als je niet eerder hebt deelgenomen! Kosten € 100,- incl. lunch en materialen.

VOUWEN VI

van boekomslag tot prentenverzameling Za 23 november – Wilma van Driel – De finale van aflevering V bleek niet toereikend: we gaan nog een keer vouwen en nieuwe constructies onderzoeken!Kosten € 100 incl. lunch en materialen.

Druk gedrukt – hand(ig) gebonden

Za 14 – Zo 15 december – Bert Rigters en Wilma van Driel – We maken gezamenlijk 8 kleine drukvormen die één geheel zullen vormen. Deze drukken we een aantal keren af als poster, waarmee we de volgende dag verder gaan. De helft van oplage blijft in tact als poster, de andere helft snijden we tot setjes van 8 kaarten, om te verwerken tot een origineel album.  Aan het eind van de workshop gaat iedereen naar huis met een serie “boekjes” én posters. Kosten € 195 incl. lunch en materialen.